Weboldal készítés – néhány jó tanács vállalkozóknak

2022.04.07.
Posted in Blog
2022.04.07. BRANDRE FEL

Mire kell odafigyelni a weboldal készítésnél?

„Az én vállalkozásom népszerű, az ügyfelek ismernek – tehát nem szükséges reklámoznom” – sokan vélekednek így, sajnos rosszul.

A jól felépített weboldal készítést nem szabad félvállról venni, továbbá célszerű szem előtt tartani az aktuális weboldal készítés árakat, hogy a későbbiekben elkerüljük a felesleges kiadásokat egy rossz döntés miatt. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabbakat.

A weboldal készítés fontosabb lépései

  • Válassz egyedi, releváns és SEO barát domain nevet, ez hasznos lehet a keresőoptimalizálás során.
  • Döntsd el, hogy nyílt forráskódú CMS-t vagy egyedi fejlesztésű rendszert használnál vállalkozásod weboldalának működtetésére,
  • Határozd meg a weboldal célját és működését előre, hogy időt és energiát spórolj ezzel,
  • Készíts olyan tartalmakat, amikkel megoldást kínálsz a célcsoportodnak,
  • Törj ki a konkurenseid közül egyedi megjelenéssel/dizájnnal és gyors, célratörő, átlátható weboldallal,
  • Folyamatosan teszteld és optimalizáld weboldalad hatékonyságát.

Vállalkozásunk weboldala képviseli cégünk arculatát és mondanivalóját, ezért fontos, hogy igyekezzünk a maximumot kihozni belőle, hogy az érdeklődők is lássák, komolyan vesszük a munkánk.

Weboldal készítés csak szakemberrel?

Mivel a weboldal készítés több részre bontható – ilyen például a webdesign, webprogramozás, keresőoptimalizálás..stb – így jogosan merülhet fel a kérdés. Érdemes mérlegelned, hogy rendelkezel-e azokkal a tudásokkal, amik szükségesek ezeknek a feladatoknak az állátásához.

Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni a végeredményt, akkor célszerű körbenézned a szakemberek között. Az interneten rengeteg kisvállalkozás kínál egyszerű, de a weboldal készítés árakat elnézve is remek szolgáltatást. Próbáljunk olyan kivitelezőt választani, akinek a referenciái felkelti érdeklődésünket, és választ kapunk a felmerülő kérdéseinkre, valamint garantálni tudják a teljeskörű kivitelezést.

Weboldal készítés árak

A weboldal készítés árak nagyban függnek az igényeinktől, például, hogy milyen keretrendszert szeretnénk használni, szeretnénk-e egyedi dizájnt, szükségünk van-e különleges funkciókra a működés során. Ezek csak töredékei azoknak, amik befolyásolhatják az ár alakulását.

Az összeg indulhat egy nagyon egyszerű weboldal esetén akár 60-80 ezer forinttól, egy komolyabb méretű weboldal árán át akár a milliós összegig. Egyet fontos mérlegelni, hogy a befektetett összeg megtérül-e a weboldal működése során.

A weboldal készítésen felül ami még szóba jöhet, az a karbantartási és fejlesztési költség. Ennek költsége is kivitelezőtöl függ, de törekedjünk arra, hogy mindezt a weboldalt készítő cég működtesse a zavartalan folyamatok érdekében.

Kövesd a trendeket és légy naprakész

A weboldal készítés során a fejlődéssel mindig lépést kell tartanunk. Ebből is következik, hogy szükség van szakemberre, aki nemcsak a weboldalunkat folyamatosan karbantartja és szükség esetén fejleszti.

A különböző iparágtól függően érdemes, hogy jelen legyünk az egyes közösségi médiumokban, mint például Facebookon, Instagramon és LinkedIn-en.

A weboldal készítés során a szerződtetett vállalkozó vagy cég segít nekünk abban, hogy milyen más fórumokon adjunk hírt vállalkozásunkról, illetve tegyünk közzé friss tartalmakat a weboldal készítés árakat pedig körültekintően vizsgáljuk meg, hogy elkerüljük a bosszúságokat.

Mindezek mellett kiváló forrás lehet a Pinterest is aktuálid webdesign trendeket illetően, ami segít elindulni egy teljesen új weboldal vagy egy meglévő arculatának a kialakításában, formálásában.