LinkedIn – Céges profil és marketing célú felhasználás

2022.01.11.
Posted in Blog
2022.01.11. BRANDRE FEL

Mi is az a LinkedIn?

Egy kifejezetten szakembereknek létrehozott közösségi felület, ahol már több száz millió felhasználó van jelen a világ számos országából. A Facebook-kal ellentétben nem a baráti viszonyokat próbálja erősíteni, hanem különböző szakemberekkel erősíti a meglévő üzleti kapcsolatokat, vagy segít létrehozni újakat.

A közösségi oldalra ingyenesen lehet regisztrálni, azonban vannak prémium fiókok is, amik több funkciót tesznek elérhetővé számunkra. Nem csak a LinkedIn keresőjében, hanem a keresőkben is megtalálhatnak minket az érdeklődők.

Az egyik leghatékonyabb, sokak által kihasználatlan online marketing eszköz egy vállalkozás életében.

Ha szeretnéd felgyorsítani az üzleti kapcsolataiddal történő kapcsolatfelvételt, importálhatsz be külső listát – például gmailből – így megkönnyíted, hogy rátalálj már meglévő partnereidre.

A cégeknek elengedhetetlen, hogy rendelkezzenek LinkedIn profillal, mert ez az a platform, ahol potenciális ügyfeleket és partnereket szerezhetnek, valamint számukra a legjobb munkatársakat is.

Jóval hatékonyabban szerepel lead generálásban, mint más közösségi média felületek. Ehhez nem elegendő regisztrálni az oldalra, optimalizálnunk és kell a profilunkat/oldalunkat.

Ha már regisztráltál LinkedIn-re, hozd létre a céges oldalad

A céges oldal létrehozásának elengedhetetlen feltétele, hogy regisztráljunk, a bejelentkezést követően lehetőségünk lesz rá.

Ezt követően keresd meg a jobb felső sarokban található 9 négyzetből álló ikont (profilképed mellett) és kattints a jobb oldali menüsáv alján található Create a Comapny Page + menüpontra.

A megjelenő oldalon add meg vállalkozásod nevét, válassz egy linkedin.com/company/ kezdetű egyedi url-t, valamint oszd meg weboldalad címét, logód és néhány információt. Az adatok megadását követően kattints a create page gombra.

Ezzel el is készült a vállalkozásod LinkedIn oldala, amit már használatba vehetsz, viszont célszerű finomítani, hiszen ez még csak egy kezdetleges megjelenés. Állíthatsz be borítóképet, megoszthatsz bejegyzéseket, használhatsz hashtageket (címkéket).

Az oldal tetején a build your page állapotsáv jelzi, hány százalékban készültél el az üzleti oldaladdal.

A LinkedIn oldalak gyakran az első oldalon jelennek meg a keresők találatai között. Ennek előnyét számos vállalkozás élvezi, hiszen benne van a legjobb találatokban.

Több igen egyszerű módja is van a keresőoptimalizálásnak egy oldalon. Érdemes megadnunk az oldal leírását, használjunk kulcsszavakat. Törekedjünk a lényegretörő és kulcsszavakban gazdag tartalomra.

Kiemelkedően fontos, mert egy SEO barát LinkedIn oldal növeli az online jelenlétünket és megjelenésünket.

Készítsd kreatív tartalmakat, keltsd fel a célközönséged figyelmét

Ossz meg képeket, diagramokat, prezentációkat, vagy akár videós tartalmakat a követőiddel.

Néhány jó tanács, hogy jobb minőségű tartalmad legyen:

  • Legyél lényegretörő, használj figyelemfelkeltő címeket
  • Használj látványos grafikai vagy videós tartalmakat, hogy kitűnjön a tartalmad
  • Készíts tömör, de releváns tartalmat a célközönségednek
  • Ossz meg információt vagy tudást, kérdezz az olvasóidtól, vagy vedd rá őket, hogy vegyék fel a vállalkozásoddal a kapcsolatot

A gyakori és rendszeres bejegyzések és megosztások a LinkedIn felületen is fontosak ahhoz, hogy elérjük a követőinket. Célunk a célcsoportunk megtalálása és megtartása.

Hogyan szerezz több követőt

Ha szeretnénk növelni a válallkozásunk népszerűségét és jelenlétét a szakmai és piaci területünkön, akkor szükségünk lesz még több követőre.

Ha a látogatók látják, hogy aktívak vagyunk a LinkedIn üzleti oldalunkon, akkor pozitívan fogunk megjelenni a tudatukban, és fontos szereplőként fognak tekinteni ránk az adott piacon belül.

Helyezz el követés gombot a weboldaladon, amivel népszerűsítheted az üzleti oldalad. Ezzel is hozzájárulhatunk a közösségi felületen való növekedésünkhöz. Oszd meg más közösségi felületeken is, jusson el minél több emberhez.

Használj hashtageket

A jól megválasztott releváns hashtagek (kulcsszavak) használata rendkívül fontos ezen a felületen is.

Lehetőséged van lokális hashtageket is használni, ami lehet helyi, nemzeti vagy nemzetközi is akár. Használj az ügyfeleid elérésére specifikus kulcsszavakat. Lépj kapcsolatba hasonló témakörben tevékenykedő szakemberekkel.

Használd a négy-egy-egy szabályt

A négy-egy-egy szabály alapján minden negyedik bejegyzésednek repostnak, azaz újra megosztásnak kell lennie.

Ossz meg más weboldalról származó, de a vállalkozásodhoz valamilyen formában kapcsolódó szöveges vagy videós tartalmat.

Válassz olyan tartalmat, amivel a követőid kapcsolódhatnak egymással, így növelve a kapcsolatépítést.

Reagálj a követőid üzeneteire és kommentjeire, így növelve a hitelességed és a céged népszerűségét.