Céges marketing megjelenési formái

2023.01.18.
Posted in Blog
2023.01.18. BRANDRE FEL

A céges marketing a vállalatok számára nélkülözhetetlen eszköz, amely segít növelni a forgalmat, növelni a márkáról való ismertséget és megteremteni a hűséges ügyfélkört. A céges marketing többféle formában jelenhet meg, köztük a közösségi média, az email marketing, a videó marketing, az influencer marketing, a PR és az események szervezése.

Milyen lehetőséget rejt magában a közösségi média a céges marketing életében?

A közösségi média a céges marketing egyik legnépszerűbb eszköze, mivel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek az ügyfelekkel és célcsoportjaikkal. A közösségi média lehetőséget ad a vállalatoknak, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat, valamint interaktív módon kommunikálhassanak az ügyfelekkel.

Ha szeretnéd kihasználni a benne rejlő lehetőségek, és szeretnél egy kis betekintést nyerni, ebben a témában bővebben is olvashatsz korábbi blogbejegyzésünkben: Közösségi média marketing és a benne rejlő lehetőségek.

Email marketinggel hatékonyan

Az email marketing egy másik népszerű céges marketing eszköz, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy célzott üzeneteket küldjenek az ügyfeleknek és potenciális ügyfeleknek. Az email marketing segíthet a vállalatnak a forgalom növelésében, valamint az ügyfelek hűségének megteremtésében.

Fontos, hogy építsünk adatbázist, így hatékonyan megcélozva hírlevelekkel, aktuális ajánlatokkal és naprakész információkkal célcsoportjainkat. Segítségével kapcsolatot tarthatunk a már meglévő vevőinkkel, kommunikálhatunk az új érdeklődőkkel és újra értékesíthetünk a már korábbi vásárlóinknak.

Az email marketingünk támogatásához használhatunk CRM rendszert, Sales Autopilot-ot, beépített vagy bérelt hírlevélküldő szoftvert.

A videó marketing hódít

A videó marketing egy egyre népszerűbb céges marketing eszköz, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat egy személyes és emberközeli módon. A videók segíthetnek a vállalatnak a forgalom növelésében, valamint az ügyfelek hűségének megteremtésében.

Növeli a bizalmat a potenciális vásárlóink irányába, támogatja az eladásokat, megnő a weboldalunkon töltött idő, fokozza a látogatottságot. Ugyanakkor időt, energiát, újbóli információ megosztást és pénzt takaríthatsz meg egy jól elkészített videóval.

A videó marketing sikere a minőségi tartalom készítésén és a célcsoportok megfelelő megszólításán alapul. A vállalatoknak ki kell választaniuk a megfelelő célcsoportot, és a videókat azokhoz az ügyfelekhez kell készíteniük, akik valószínűleg érdeklődni fognak a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt. A videók minősége és a megfelelő platformokon való megosztása is fontos, hogy elérjük a célcsoportot és javítsuk a hatékonyságot.

A videó marketing eredményességét a nézettség, a megosztások és a vásárlások száma méri. Weboldalunkon túl különböző felületeken oszthatjuk meg videós tartalmainkat, ilyen például a Facebook, Instagram, Youtube, Tiktok.

Influencer marketing – kell ez nekem?

Az influencer marketing a céges marketing egy újabb eszköze, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy megteremtsék a termékeikről és szolgáltatásaikról való ismertséget az influencer-ek segítségével. Az utóbbi években az influencer marketing egy külön ágazattá nőtte ki magát. Népszerű és könnyen elérhető a vállalkozások számára.

Ez egy olyan folyamat, ami hatással lehet az influencer követőire, ezáltal megszólítva az esetleges célcsoportunkat. Fontos, hogy olyan influencert válasszunk, akinek tartalmai és kommunikációja az általunk megcélzott érdeklődőket éri el.

Talán egyik legegyszerűbb módszer egy közismert személyiség kiválasztása, aki jellemzően több milliós követőszámmal rendelkezik, hazánkban is több százezres lehet ez a szám.

Gondolatok a céges marketingről összegezve

Napjainkban elengedhetetlen a folyamatos marketing támogatás vállalkozásunk életében. Számos előnyhöz segít minket, ha feltérképezzük a piacot, megvizsgáljuk a konkurenseinket és megnézzük milyen marketing eszközökkel tudjuk hatékonyabbá tenni működésünket, legyen az offline vagy online terület.

Találjuk meg azokat a kommunikációs csatornákat, ahol a legjobb eredményeket érhetjük el és szólíthatjuk meg a leendő vagy már meglévő vásárlóinkat és fektessünk bele elegendő időt és energiát, hogy megtérüljön, sőt azon túlmenő profitot is hozzon nekünk.

Évről évre jelennek meg újabb marketing eszközök és nyújtanak lehetőséget arra, hogy kipróbáljuk mennyiben járul hozzá vállalkozásunk sikeréhez. Ne féljünk kipróbálni ezeket, hiszen lehet, hogy pont az lesz az amit már régóta kerestünk. Ha segítségre van szükségünk az adott területen, forduljunk szakmabeli kollégánkhoz vagy üzleti partnerünkhöz.